נטיעות, או לא להיות זאת השאלה..

וְכִי-תָבֹואוּ אֶל-הָאָרֶץ, וּנְטַעְתֶּם כָּל-עֵץ מַאֲכָל… המצווה הראשונה עם הכניסה לארץ היא הנטיעה.  (ינואר 2014)

העצים שלנו הם היצורים המופלאים בחיינו, לשם כך עלינו לחבק עצים ולטפח אותם בכל ימות השנה לא רק בט"ו בשבט. הם הגיבורים הירוקים שלנו האמתיים המעניקים לנו שירותים אקולוגיים חיוניים באהבה ומעניקים לנו ריאה ירוקה בכל ימות השנה.
בט"ו בשבט יום השנה לאילנות, זה הזמן לחגוג איתם והזדמנות להגדיל את כמות נטיעות העצים במרחב העירוני, לאור הכמות הרבה של העצים העתיקים והבוגרים הנכרתים בשל פיתוח ובנייה בניגוד לחוק שימור העצים העתיקים.
העצים הנפלאים תורמים לעיצוב הנוף שלנו במראה ירוק ומרענן, עוזרים לשמור על המגוון הביולוגי בארצנו לצמחים ולבעלי החיים. מהווים בתי גידול לבעלי חיים שונים. הם המזגן הטבעי שלנו לצינון ולטיהור הסביבה מזיהום האוויר.
מחקר מצא שביום קץ הטמפרטורה ברחוב שבו יש שדרת עצים נמוכה בין 4-5 מעלות לעומת הטמפרטורה ברחוב חסר עצים. כמובן שהם סופחים פחמן דו-חמצני שמשפיע על אפקט החממה בהתחממות כדור הארץ. הם מונעים סחף לגרימת שיטפונות בעזרת השורשים שהם יוצקים בקרקע בימים גשומים וכמובן מספקים לאדם
את מזונו, תרופותיו, מקור הזנה למגוון הביולוגי ותועלת לאדם, לטבע ולסביבה

בואו כולנו ניתן יד להיות שותפים בהגדלת הנטיעות בסביבתנו הן במרחב העירוני והן בשטחים הפתוחים.
אין כמו להתרגש מחפירת הגומה, הצבת השתיל בגומה, המילוי, הכיסוי  וההידוק ולבסוף ההשקיה של הצמח. תהליך המעקב אחר צמיחתו של   הצמח הוא תהליך העוזר לנו לצמוח ולהתרגש  מכל עלה חדש שצומח, תהליך ריפוי המועיל לאדם ולסביבה.

 שיר השתיל

  ישכים- יקום מוקדם

  גיא- ואדי, מקום נמוך

  מכה שורש- מצמיח שורש מתחבר לאדמה.

 "הדואג לשנה זורע חיטה, הדואג לשנים נוטע עצים, הדואג לדורות מחנך בני אדם…" – יאנוש קורצ'ק

"לטעת עץ בעיר" קישור לבלוג מעקב אחרי שתיל הבוהינייה שלי מט"ו בשבט שנת 2010 עד עתה.

קישור לבלוג : מסע בעקבות עצי המורשת של רעננה, שילוב של אמנות ומחקר המזמין אתכם להכירם בשטח, את סיפור מורשתם ושימורם בעיר.



 

לשיתוף:

השארת תגובה