שמחתי גם השנה בשנת 2023 לאחר הפסקה בגלל מגפת הקורונה, לקחת חלק באג'נדה החינוכית של חטיבת "השרון" ברעננה בתוכנית לפתוח מנהיגות לתלמידים הנקראת "קולות במרחב" "- להנהיג בעולם האמיתי" שציינה עשור לפועלה.
בתוכנית זו בוחרים תלמידות ותלמידי שכבת ח' מנטורים מתחומים שונים המתנדבים ללמד את התלמידים להכיר את מרחב הפעולה שלהם, להתנסות בפעילות חווייתית מחוץ לכותלי בית הספר בעולם האמיתי של המנטור ובסיום המפגשים ילמדו ליצור, ליזום, להמציא ולהשפיע במטרה להיטיב עם סביבתם.
זכיתי לקבל קבוצת בנות מקסימה שביקשתי לחשוף אותן לעולמי כמרצה בתחומי הקיימות, התרבות והעצמה נשית, ולחשוף אותן לפעילותי כאמנית אקולוגית, יזמת ופעילה סביבתית, להטמיע את המודעות הסביבתית בדרכים שונות ומגוונות.
במפגש הראשוני סיפרתי להן על השילוב בין הקריירה שלי כעצמאית לבין לחיי המשפחה כאימא לשלושה ילדים וסבתא לשמונה נכדים. כותבת תוכן, אמנית ויזמת.
הן סיפרו לי אודות תחומי העיסוק והתחביבים שלהן , מה הן אוהבות לעשות בשעות הפנאי, על בני המשפחה, החוגים שלהן ושהן ישמחו לפעול למעורבות חברתית כמסר המיזם ליצור "מנהיגות בונה זהות".
במהלך המפגשים החלטתי להכיר להן את פעילותי ההתנדבותית כחברה בתנועת "הורים למען האקלים" כפעילה סביבתית ופעילותי ההתנדבותית בגידולי חקלאות אורגנית בגינה הקהילתית "הפעמונים" ברעננה. כפעילה בתנועת "נאמני העצים של רעננה", חברה ב"פורום נשים בסביבה", ככותבת ערכים בויקיפדיה ומיזמים נוספים.
יצאנו לסיור תרבותי וחינוכי בלווי אירנה מדמוני מחנכת שכבה ח' לבקר בפארק כפר סבא להתרשם מתערוכת חברי לתנועת "הורים למען האקלים" ולחשוף אותן
לתערוכה החשובה "זה הזמן לפעול" המציגה אודות המשבר האקלימי-אקולוגי בעולם והפתרונות שבהם אנו מבקשים לחולל שינוי המטיב עמנו ועם הסביבה כולה.
בתערוכה הן נחשפו באמצעות 25 פוסטרים להכיר אודות משבר האקלים ומשבר הסביבה המסכן באופן ממשי את הקיום שלנו ושל כל בעלי החיים על פני כדור הארץ. הן התרשמו מאוד מפעילותנו ההתנדבותית לפעול למען עתיד ילדנו ועתיד הדורות הבאים לשאוף לאופק בריא ונקי יותר לכולנו. בשחתנו בתום הסיור, הן שיתפו אותי כי התרשמו מאוד שיש להיתרם ליוזמות סביבתיות שיועילו לפעול לעולם טוב יותר לנו ולסביבה כולה. כל אחת הציעה מה היא יכולה לחולל שינוי בביתה ובסביבתה.
בסיור אחר שלקחתי אותן להכיר את פעילותי בגידולי חקלאות אורגנית כחברה בגינה הקהילתית "הפעמונים" ברעננה, לחבר אותן לצורך בשימור הטבע העירוני, שימור המגוון הביולוגי בטבע, גידול חקלאות אורגנית בעיר האורבנית וחוסן לחברה ולקהילה החל מהגיל הרך ועד לגיל הזהב. שמחתי לראות את התלהבותן מפעילות זו.
שיתפתי אותן בפעילותי בקבוצת "נאמני העצים של רעננה" שאנו לוחמים להגן על העצים הרבים המקבלים היתרי כריתה בכך שאנו מגישים ערר לפקיד היערות והעירייה לבטל את אישורי הכריתה של עשרות עצים נפלאים שנכרתים בעבור תכנית בניה ופיתוח בעיר.
הן נחשפו לחשיבות תפקידם של העצים בשמירת הריאה הירוקה במרחב העירוני, בחוסן הנפשי של הקהילה, של הטבע והסביבה.
היה חשוב לי כקבוצה של בנות, לחבר אותן למנהיגות סביבתית נשית, לספר להן על יוזמות של נשים שהשפיעו בעולם בתחומים אלו. הכרתי להן את עולם האמנות האקולוגית שלי, היצירה מחומרים בשימוש חוזר, חשיבות וצמצום תרבות הצריכה והצורך לצמצם את כמויות הפסולת הרבה המגיעות להטמנה ופוגעות בסביבה.
לאחר המפגשים היצירתיים שיצרנו ביחד בביתי, העלנו רעיונות מה הן ירצו ליזום כמיזם חדשני ויצירתי בסיום התוכנית "קולות במרחב" המעודדת מנהיגות בונה זהות.
התלמידות החליטו ליצור ולעצב פחים למחזור בקבוקי הפלסטיק ופחיות שיוחלקו בכיתות. בהן יאספו עם התלמידים את מכליי המשקה המסומנים לקבלת פיקדון.
בתמורה לאיסוף דמי הפיקדון הן יתרמו את הכסף לעמותה ולפעילות חברתית לתלמידי השכבה. קבלנו מבית הספר פחים משומשים שעליהם עיצבנו פרחים צבעוניים מבקבוקי פלסטיק ממוחזרים, עם סמל המחזור משני צידיי הפח וסלוגן שנבחר ברוב מוחלט שהודפס על כל פח עם הכיתוב: "מחזור ♻ זה הדיבור!".
בעזרתו של אב הבית חיברנו את הפרחים שעיצבנו מבקבוקי פלסטיק עם ברגים לפחים, הדבקנו את סמלי המיחזור והסלוגן שהודפס עם למינציה על כל הפחים, שמנו שקיות ובסיום התהליך, התלהבנו מאוד מהתוצאה המרהיבה שהתקבלה, מהתהליך ומהיוזמה הברוכה, לשתף את התלמידים במיזם וליהנות ביחד מהתוצאה.
לקראת המפגש המסכם עם כל המנטורים, הן הכינו מצגת הסברה על פעילותן במפגשים שלנו, מה הן מציעות לצמצום הפסולת הרבה ועידוד המיחזור בבית הספר.
בטקס הסיום החגיגי שהתקיים בחטיבת "השרון" הציגו התלמידות (שזכיתי להיות מנטורית שלהן) בפני ראש העיר, הנהלת בית הספר, המנטורים והאורחים הרבים את המיזם שלהן בהצגת התוצר הסופי של פחי המחזור, שקצרו הצלחה והתלהבות רבה מהמבקרים. בנוסף הציגו את המצגת שסקרה את מסע המפגשים שלנו.
במפגש המסכם, התרשמנו מהמיזמים השונים של התלמידים שיזמו עם המנטורים, צפינו בסרט שהמציג את הפרויקטים הנהדרים, זכינו לעציץ פרחוני ותעודות הוקרה שחולקו ע"י ראש העיר מר חיים ברוידא, מנהלת בית הספר הגב' רעיה לוי, הסגנית רכזת השכבה והפרויקט חגית ורניק, ועד ההורים ודודי זינגר מנהל החינוך העל יסודי בעיריית רעננה.
תודה רבה לחגית ורניק סגנית המנהלת, רכזת השכבה ורכזת המיזם "קולות במרחב" לשיתוף הפעולה, לאירנה מדמוני מחנכת השכבה, לרעיה לוי מנהלת החטיבה ולכל השותפים למיזם "קולות במרחב" של חטיבת השרון ברעננה.
שמחתי להיות מנטורית לתלמידות היקרות, להכיר להן את עולמי ולהכיר את עולמן. אם זכיתי אפילו במעט לקדם באהבה את הנתינה לעורר השראה, להטמיע את ערכי החינוך הסביבתי, החינוך לקיימות , אהבת הטבע, הרצון לאקטיביזם סביבתי ויכולת להנהיג בעולם האמיתי, אז דיינו!.
מירי יקרה ואהובה –
המנטורית הוותיקה. כולך בעלת תשוקה ומוטיבציה אמיתית לחולל שינוי סביבתי אצל התלמידים.
את מעורבת ופעילה בתחומים רבים בקהילה ומשמשת מודל לחיקוי ברצון שלך להשפיע בתחום איכול הסביבה.מה שאת עושה הוא שליחות והנושא החשוב הועבר לתלמידים והיוזמה נהדרת.
אין ספק שיש מלאכה רבה ושינוי הוא תהליך אך המודעות לנושא היא קו ההתחלה.
מודה לך מאוד על השפעתך ותרומתך לצד מנטורים רבים בקהילה.
אתם מעוררי השראה כולכם ואני מודה לך בשם ההורים והתלמידים . אין כמוך ובהצלחה בדרך תמיד.
כי מירי זאת מירי אין מה לדבר,כי מירי היא תמיד הטובה ביותר!!!
MY WONDER WOMAN!!!