התערוכה השנייה "על המר והמתוק" – אמנים מהמגזר היהודי והערבי (ספטמבר 18)

אני שמחה להזמינכם לתערוכה השנייה "על המר והמתוק – حول المر والحلو", תערוכה קבוצתית משותפת של ארגון אמני רעננה "מוזה" ואמני טירה וערי המשולש הדרומי. פרויקט תרבותי וחברתי לשיתוף פעולה עם אמנים מהמגזר היהודי והערבי.
התערוכה השנייה בנושא זה, מוצגת הפעם בעיר טירה במרכז השיקום התעסוקתי שבעיר. אוצרת התערוכה : נאוה פורת.
לדברי האוצרת נאוה פורת: "אוכל חובק בתוכו: חיים ומוות, רוחניות וחושניות, שכל ורגש, שפע ומחסור, מר ומתוק".
בתערוכה אני מציגה מבחר יצירות המציגות אמנות מעולם הטבע והדימויים השונים המפוסלים מפסולת מזון האדם שקמה לתחייה מחודשת. כמו גרעיני אבוקדו, רימונים חלולים, קליפות אגוזי קוקוס, מקלות קינמון, כוכבי אניס וכו'.

לדוגמה הציפור המנקרת שבאה לדמות את הציפור שניקרה ברימונים שהיו על העץ והם נשרו. שאני עוברת ליד עץ הרימון ורואה את הרימונים החלולים שהציפורים ניקרו, צץ לי רעיון ליצור מהם את הציפור עם הכתר על ראשה. פיסלתי את הרימון כראש הציפור ואת גרעיני האניס הכנסתי בתוך הרימון המשמשים גם לעיניםם של הציפור, לכתר על ראשה ולעיטור זנבה. הגוף מורכב מפסולת קליפות קוקוס, מקלות קינמון וכוכבי אניס.
תוכלו לראות בתערוכה את ציפורי הינשוף המפוסלים מגרעיני אבוקדו, בקיעת אפרוח ברווז המפוסל מהגרעין ודימוי הבקיעה שלו לצד קליפת האבוקדו המדמה את קליפת הביצה.
בתערוכה מוצגות דמויות שונות של נשים בדואיות, ראש אינדיאני עם צלקת בפנים המפוסל מגרעין שלם של אבוקדו, עץ אשוח, ראש של קוף ודמויות נוספות המפוסלות מפסולת מזון האדם שאני אוהבת להפיח בהם חיים חדשים.

התערוכה מאוד מגוונת ועשירה ומציגה התייחסות למגוון תרבויות, מדיומים וטכניקות של אמנות שנסובה על אוכל.
שעות הפתיחה של מרכז  השיקום התעסוקה בטירה הם: בימים שלישי, שישי ושבת בין השעות 17:00- 19:00.

מצרפת לכם מספר רשמים מאירוע הפתיחה ומקבלת הפנים המכובדת שערכו לאמנים ולאורחי בטירה.

נשמח מאוד לראותכם מבקרים בתערוכה המרשימה ולקבל את התרשמותכם.

לשיתוף:

3 תגובות

  1. Kirill Kibirev הגב

    Miri, it's amazing, Inspiring and thirling all together 🙂

  2. שמואל ירושלמי הגב

    כל הכבוד, לאמני רעננה וטירה על היוזמה המבורכת של תערוכה משותפת למען איכות הסביבה והשלום בין העמים. בתערוכה המצויינת הזו ישנו גם מימד חברתי מאוד מאוד חזק, כי בנוסף למשמעויות שגלומות באוכל אותם מנתה בדבריה האוצרת נאווה פורת האוכל מגלם בתוכו עוד משמעות אחת מאוד חשובה: שגשוג וקיום החברה האנושית. כיוון שכמה שפחות אוכל יגיע לבני אדם כך יותר בני אדם יהיו עניים ומזי רעב. ככל שבעולם יהיה יותר אוכל וכמה שהאוכל יחולק בצורה יותר צודקת ושוויונית בין בני אדם – כך יהיו פחות עניים ויותר בני אדם ישגשגו ויחיו בסיפוק מלא.

    כרגיל, את מירי הרשמת עם העבודות שלך. באופן מיוחד התרשמתי מינשוף מגרעיני אבוקדו ומציפור מנקרת מפסולת המזון של רימונים.

  3. מיכאל צבייגורן הגב

    מירי מדהים החיבור שאת יוצרת למודעות וערכים שאנחנו מתחילים לשכוח
    תודה רבה

השארת תגובה